Puheeenjohtajan kevät terveiset

13.3.2021

Talvi alkaa olla selätetty ja kevät tekee tuloaan. Toivottavasti kesään mennessä on koronakin selätetty ja päästään normaaliin päiväjärjestykseen. Peruttujen tapahtumien vuoksi olisi kiva päästä järjestämään kesäpäivän viettoa majalla. Pääsisi pitkästä aikaa tapaamaan niin jäseniä kuin maanvuokraajiakin ja voisi vaihtaa kuulumisia kuluneesta vuodesta. Toukokuussa pyritään järjestämään nuorten kanootti ja vaellus reissu, jolloin on tarkoitus tutustua Patvinsuon kansallispuistoon Lieksassa. Tämä reissuhan peruuntui vuosi sitten koronan takia.

Kovasti odotellaan myös, että päästään syksyllä pitämään hirvipeijaisia. Näitä odotellessa toivon, että niin jäsenet kuin maanvuokraajatkin käyttäisivät majaa ja sen ympäristöä aktiivisesti. Monenkaan metsästysmajan ympäristöstä ei löydy näin paljon harrastus mahdollisuuksia. Kevään myötä myös luonto herää majan ympäristössä ja majalle kannattaakin suunnistaa jo varhain aamulla kuuntelemaan ja tarkkailemaan kevään tapahtumia, tai mennä jo illalla ja olla yötä. Mikäs sen mukavampaa kuin lämmittää sauna ja kuunnella luontoa saunanterassilta käsin.

Lumien sulettua viimeistelemme frisbee radan ja merkkaamme lenkkipolut. Suunnisturadat ja jousimetsästysrata käydään läpi ja korjataan puutteet. Kovan kysynnän vuoksi jousimetsästys radalla järjestetään kesän aikana harjoitus ammuntoja seuraavasti: keskiviikkoisin 2.6, 16.6, 30.6, 14.7, 28.7 ja 4.8  klo 16:00 alkaen.  Tilaisuuksissa on seuran puolesta vastuuhenkilö opastamassa ensikertalaisia ja tilaisuudet ovat maksuttomia. Näistä ja muistakin ammunta tapahtumista tulee vielä tälle sivustolle tarkemmat tiedot.

Riistakannat alueellamme näyttävät voivan hyvin ja ovat hyvällä tasolla. Talvi on ollut luminen mikä on suosinut etenkin metäkanalintuja, ovat päässeet kieppiin piiloon kovimpia pakkasia. Jäniskanta on hyvä ja heinät onkin tänä talvena huvenneet ennätys vauhtia ruokintapaikoilla. Ahma ja ilves havaintoja on kertynyt alueeltamme viikottain. Onneksi susi havainnot on hiipuneet alueellamme sen myötä kun Polvijärven puolelta poistivat kaksi piha-alueilla liikuskelluta sutta. Hirviäkin on alueellamme talvehtinut ja jos vasominen onnistuu niin ensisyksynäkin hirvimetsälle päästään. Pienpetokannat ovat minimissä kiitos aktiivisten pienpetopyytäjien. On ollut suuri ilo nähdä pyytäjien tekemiä näätä- ja minkkihattuja, elikkä turkisriistakin on hyödynnetty ja saatettu käyttötavaraksi. Näillä eväillä eteenpäin ja kevät terveiset kaikille kotisivujemme käyttäjille.