Joensuun seudun Leader

29.8.2021

Joensuun seudun Leader

25. elokuuta kello 18.58 ·

Metsälle jo nuoresta pitäen

MassiMeijerin kesärundin viimeinen kohde oli heinäkuun viimeisellä viikolla Pukkelon Erä ry:n ylläpitämä Rimmin metsästysmaja Outokummussa. Metsästysseuran kolme nuorta aktiivista jäsentä, Ate Naumanen, Eemeli Valjus ja Aleksi Saukkonen, saivat tukea MassiMeijeristä majan jousiammuntatoiminnan kehittämiseen.

- Suunnilleen kolme vuotta on ollut meillä jousiammuntaa. Haluttiin kokeilla ruutiaseiden jälkeen jotakin uutta, kertoo Ate, joka on ohjaamassa majalla päivän jousiammuntaharjoituksia. Eihän se hätäisen ihmisen hommaa ole, varsinkaan metsällä ollessa, hän jatkaa.

Suomessa jousella voidaan metsästää pienriistaa, sekä hirveä pienempiä sorkkaeläimiä. Jouselle ei tarvita aseenkantolupaa, mutta metsästäjällä tulee olla suoritettuna metsästyskortti. Ate on suorittanut kortin jo 11-vuotiaana ja omien sanojensa mukaan hän on ollut metsällä mukana aina ihan pienestä pitäen.

MassiMeijeristä saatu tuki käytettiin erämajan lähimetsässä sijaitsevan jousiammuntaradan kehittämiseen ja yhden nuorisojousen hankintaan.

- Ammuntaradalla on nyt viisi kolmiulotteista maalitaulua tavallisten taulujen lisäksi. Nuorisojousi on kooltaan pienempi, sillä pystyy ampumaan jo ekaluokkalainenkin, Ate kertoo tuen käytöstä. Kesällä järjestetyllä lasten Metka-leirillä lapset tykkäsivät enemmän ampua tuolla, kuin ilmakiväärillä, hän kertoo.

MassiMeijeristä Ate oli kuullut puskaradion kautta tutultaan. Tuen hakeminen oli hänen mukaansa helppoa, sillä täytettävät lomakkeet olivat selkeät ja ohjeistukset hyvät.

Kesällä majalla järjestettiin avoimet ammuntaharjoitukset vuoroviikoin ruutia- ja jousiaseille. Harjoituksissa oli viikoittain mukana noin kymmenen henkilöä ja monella kerralla majalla nähtiin myös uusia kasvoja. Elokuun ja metsästyskauden alettua nuoret ovat siirtyneet harjoittamaan taitojaan metsälle.

Myös minä pääsin kokeilemaan majalla jousiammuntaa. Ensikertalaisena minut yllätti ammunnan hiljaisuus ja jousen vakaus. Lähtisin mielelläni kokeilemaan ammuntaa uudemmankin kerran!